PENYERTAAN
Terhad kepada 3 peserta setiap sesi
Tarikh dan Masa:
Setiap hari weekend atau weekday : 10.30 am - 4.30 pm @ hingga selesai
YURAN
Pakej A: RM 180.00
Pakej B: RM 220
Peserta akan mendapat:
Peserta akan mendapat:
1. Milk Chocolate (1kg)
2. Piping Bags (1 bags)
3. Praline mould (1 unit)
Pakej C: RM 280.00
Peserta akan mendapat:
1. Milk Chocolate (1kg)
2. Piping Bags (1 bags)
3. Praline mould (1 unit)
4. Oreo mould (1 unit)
5. Lolichoc mould (1 unit)
Pakej D: RM 350.00
Peserta akan mendapat:
1. Milk chocolate (1kg)
2. White chocolate( 1kg)
3. Dark chocolate (1kg)
4. Piping Bags (1 bags)
5. Praline mould (1 unit)
6. Oreo mould (1 unit)
7. Lolichoc mould (1 unit)
8. Brush (4 pcs)
9. Bekas mewarna (1 unit)
10. spatula (1 unit)
11. Bekas air panas (1 unit)
12. Bekas mencairkan coklat (1 unit)
13. Edible image ( 1 sheet)
14. Oil based color (1 set 4 color)
Pakej Tambahan
1. Chocolate truffle + chocolate crunchy
(boleh diambil bersama pakej di atas = RM 30.00
2. Tart telur + cream puff + coconut jelly = RM 180.00
3. Blog design (kursus online) = RM 50.00Modul Pembelajaran
1. Teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dan cara tempering yang mudah di rumah tanpa menggunakan penghawa dingin dan hanya menggunakan alat-alat yang murah dan mudah didapati.
2. Cara-cara membuat filling @ inti coklat
3. cara membuat coklat menggunakan compaund seperti white chocolate dan dark chocolate dengan teknik pelbagai deco dan filling seperti mocha, strawberry, badam, nutty, filling biskut oreo dan lain-lain.
4. Teknik membuat lolichoc bewarna untuk mendapatkan hasil lolichoc yang cantik dan sedap.
5. Teknik membuat sebiji coklat oreo dengan menggunakan milk chocolate dan teknik mewarna yang betul.
6. Cara-cara pemilihan dan penjagaan mould, cara pembungkusan dan akan diberikan senarai nama dan alamat pembekal dan sumber mendapatkan bahan-bahan coklat.
7. Dan pelbagai lagi.
*Catatan
1. Termasuk nota, bahan membuat coklat dan makan tengahari dan minum petang
2. Sila bawa bekas untuk membawa pulang hasil coklat anda (minima 50 biji)
3. Apron disediakan
4. Perlu booking seminggu sebelum kelas diadakan beserta deposit
PEMBAYARAN
1. Pembayaran deposit RM 50.00 (untuk pakej A) dan RM 100.00 (selain pakej A) ke Maybank
No. Akaun : 162106477970
Nama Akaun: Adi Shahrizan Daud
2. CC kan butiran pembayaran ke blue_juz@yahoo.com sebagai pengesahan jika transfer melalui Maybank2u
3. Setelah pembayaran dibuat sila maklum kepada saya melalui call/sms/email:
a. Nama penuh
b. Reference number
c. Tarik dan masa bank in
d. Tarikh kelas yang ingin diikuti
4. Bayaran baki hendaklah dijelaskan semasa mendaftar di kelas